C# Windows Form Uygulaması Buton ile Nasıl Kapatılır?

Örneğin "Exit" adında bir butonumuz olsun.



Bu butona tıkladığımızda Windows Form Uygulamamızın kapanmasını istiyoruz. Bu durumda bu buton için "Click" even handler yaratırız. Bunu yaratmak için form üzerindeki butona çift tıklamamızın yeterli olduğunu biliyoruz ardından Click için yaratılan event handler'ın içine Windows Form uygulamamızdan çıkmamız için aşağıdaki kod parçacığı yazılır.

this.Close();
Application.Exit();




Windows Form Uygulaması Buton ile Nasıl Kapatılır?,java,c#,object orieneted,nesneye yönelik programlama,nesneye yönelik programlama dersleri,nesneye yönelik programlama nedir?

Kodları incelersek this.Close(); parçası ile biz formun kapatılmasını gerçekleştiriyoruz. Application.Exit(); ileyse uygulamamızı sonlandırıyoruz. Bu ikisi ayni şeymiş gibi duruyor ama farkları şu: this.Close(); ile mesala birden fazla form kullandığımız bir uygulama yazdık diyelim bir tuşa basıyoruz ve üstte farklı bir form açılıyor. Bu açılan formun işi bitince kapatılması gerekiyor. O zaman this.Close(); bizim işimizi görecektir. İlgili butonun Click event handler'ına this.Close(); yazarak üsteki formdan alacağımızı alıp, kapatarak ana formumuzdan işimize devam ederiz. Burda Application.Exit(); yapılmaz çünkü ana formumuzla henüz işimiz bitmedi Application.Exit(); sadece uygulamanın sonlanacağı yerlerde kullanılır.

2 yorum :

  1. Bilgi için saol saolun, bi çok sayfada hep aynı şey yazıyor -uyguladım hata alıyordum, sizin Application.Exit(); tavsiyenizle sorun çözüldü.. İyi günler

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah yardımcı oldunuz <3

    YanıtlaSil